به گزارش میانه نیوز، محمد زینالی در سخنرانی پیش از خطبه‌های نماز جمعه میانه در جمع نمازگزاران با گرامیداشت ۱۷مرداد روز خبرنگار اظهار داشت: نقش رسانه در تمامی عرصه‌ها حیاتی است هر کشوری که بتواند از ظرفیت رسانه‌های خود استفاده کند مطمئناً در مدتی معین به اهداف کوتاه‌مدت، میان‌مدت و بلندمدت خود خواهد رسید رسانه ابزاری مهم محسوب می‌شود که رهبر معظم انقلاب اسلامی به دلیل اهمیتی که رسانه و فضای مجازی دارد فرموده‌اند: قلم‌زدن و نوشتن برای اهل‌فن و کسانی که توانایی این کار رادارند یک واجب کفایی است.

مدیر دفتر خبرگزاری تسنیم شهرستان میانه افزود: در دیدگاه غرب از رسانه بیشتر برای رسیدن به منافع شخصی سوءاستفاده می‌شود اما انقلاب اسلامی تعریف متفاوتی از رسانه دارد به‌طوری‌که در کشور ما خبرنگاران و اصحاب رسانه تلاش می‌کنند تا از طریق رسانه مشکلات مردم را به مسئولان رسانده و از عملکرد ضعیف آنان انتقاد کنند.

وی با تأکید بر اینکه رسانه ابزاری برای رساندن صدای مظلومان به گوش ظالمان است خاطرنشان کرد: خبرنگاران درواقع چشم و گوش مردم بوده و پل ارتباطی میان آنان با مسئولان هستند یعنی مردم مشکلات خود را با منتقل کردن به خبرنگاران زمینه انعکاس آن را در رسانه‌های مدنظر را فراهم کرده و در نظر اصحاب رسانه مهم‌ترین سرمایه‌های یک رسانه و خبرگزاری اعتماد مردم به آن است.

زینالی اذعان داشت: در این برهه زمانی هر فرد موبایل به دست برای خود یک رسانه است که از طریق آن می‌تواند مشکلات پیرامون خود را منعکس کند.

نماینده جراید و رسانه‌های شهرستان میانه در شورای فرهنگ عمومی در ادامه به مشکلات اصلی خبرنگاران اشاره کرد و گفت: عدم انتقادپذیری برخی مسئولان خبرنگاران را دچار مشکلاتی کرده است یعنی اگر به روزنامه‌های چاپ پایتخت نگاهی بیندازید ده‌ها انتقاد از مسئولان ارشد نظام منتشر می‌شود و اکثر این انتقادات تحمل می‌شوند ولی هرچقدر از شهرهای بزرگ به سمت شهرهای کوچک می‌آییم میزان نقدپذیری مسئولان پایین‌تر می‌آید.

وی ادامه داد: خبرنگارانی که با مستند و استدلال کافی انتقاد می‌کنند با شکایت مسئولان روبرو می‌شوند آیا واقعاً شعار آزادی بیان صرفاً در حد حرف است یا قانون از خبرنگاران حق‌طلب دفاع می‌کند؟ متأسفانه بر اساس ماده ۶۹۸ قانون مجازات اسلامی که موضوع آن تشویش اذهان عمومی است برخی مسئولان از این ماده‌قانونی سوءاستفاده کرده و پای خبرنگاران را به‌ناحق به دادگاه‌ها باز می‌کنند.

سردبیر هفته‌نامه صبح شمیم ابراز داشت: خبرنگاری که حق نوشته با استناد به این ماده‌قانونی باید در دادگاه‌ها اسیر شود تا در آخر اثبات کند که من بی‌گناهم! علاوه بر این مسائل در دین اسلام به بحث امربه‌معروف و نهی از منکر مکرراً تأکید شده است آیا انتقاد از ضعف عملکرد مسئولان امربه‌معروف و نهی از منکر نیست؟ مگر بیان مشکلات مردم و آگاه کردن مسئولان نسبت به اشتباهاتشان نهی از منکر محسوب نمی‌شود پس چرا باید مهر تشویش اذهان عمومی به آن زد؟

زینالی از رئیس قوه قضائیه خواستار حمایت از خبرنگاران در مقابل شکایت‌های ناحق مسئولان شد و افزود: ماهیت شغل خبرنگاری انتقاد است از قانون‌گذاران نیز انتظار می‌رود تا در این ماده‌قانونی بازنگری داشته باشند تا به‌ناحق پای خبرنگارانی که به وظایف خود به‌درستی عمل می‌کنند به دادگاه‌ها باز نشود.

وی تأکید کرد: خبرنگاری که مشکلات اقتصادی و معیشتی مردم را منعکس می‌کند آیا نوعی امربه‌معروف و نهی از منکر نکرده است نهی از منکر در رسانه یعنی اینکه من خبرنگار انتقاد می‌کنم تا مسئولان را از خواب غفلت بیدار کنم خبرنگاران با هیچ مسئولی نه دعوا دارند و نه با آنان در تقابل هستند بلکه در کنار آنان هستند تا بتوانند با مطالبشان احقاق حق کنند.

این خبرنگار شهرستان میانه یادآور شد: مردم انقلاب کردند تا فساد و تبعیض و اختلاس نباشد چرا بجای مسئولانی که باکم کاری خود منجر تشویش اذهان عمومی شده‌اند خبرنگاران باید مواخذه شوند؟ ما معتقدیم جمهوری اسلامی جمهوری آدم‌های بزرگ دارند از امام خمینی(ره) گرفته تا شاگردان مکتبشان مانند شهید مطهری، شهید باهنر، شهید بهشتی و …

وی همچنین به نقش رسانه در تحقق بیانیه گام دوم انقلاب اشاره کرد و گفت: اگر در کنار سرفصل‌های این بیانیه یک پیوست رسانه‌ای نباشد به نتیجه نخواهد رسید نقش رسانه در تبیین این بیانیه و ثمربخشی آن در جامعه غیرقابل‌انکار است.

زینالی در بخش دیگری از سخنان خود با تشریح مشکلات شهرستان میانه بیان کرد: مردم میانه‌سال‌هاست که از نبود آب شرب سالم رنج می‌برند و برای تهیه آب شرب سالم به شهرها و روستاهای تابعه اطراف مراجعه می‌کنند و گاها به دلیل وضعیت نامناسب جاده‌ها مواصلاتی حین بازگشت جان‌عزیز خود را از دست می‌دهند.

وی ادامه داد: جاده‌های شهرستان میانه قاتل جان مردم شده است اگر بودجه نیست اگر بهانه نبود اعتبارات را مسئولان بیان می‌کنند چاره‌ای برای این معضل پیدا کنند حداقل تردد ماشین‌های سنگین را از محور جاده قدیم میانه-تبریز ممنوع کنند.

زینالی در پایان افزود: در جریان سفر دولتمردان به استان، سد حاجیلر شهرستان ورزقان جزو پروژه‌های مهمی بود که با دستور رئیس‌جمهور و توسط وزیر نیرو به بهره‌برداری رسید جالب اینجاست که استارت احداث این سد در سال ۸۸ آغازشده و چند روز پیش توسط وزیر نیرو به بهره‌برداری رسید لکن در این میان سد شهریار شهرستان میانه به‌عنوان بزرگ‌ترین سد بتنی دو قوسی شمال غرب کشور که زمان احداث آن از سال ۸۰ کلید خورده است اکنون بعد از چندین سال در حسرت آبگیری است!

انتهای پیام/